Bejelentkezés

Kedves tagunk kérjük lépjen be oldalunkra a tagoknak szánt funkciók eléréséhez.

Legfrissebb Hírek-Események

Ki van jelen

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi

Az Iharos Vadásztársaság 2006.-ban alakult kiválással a Biatorbágyi FMSz Vadásztársaság tagjainak túlnyomó többségével annak területén. A Biatorbágyi FMSz Vt. az 1960-as évektől gazdálkodott a területen, a jogutód Vadásztársaság tagjai kiváló ismerői a területnek, így továbbra is biztosított a magas színvonalú vadgazdálkodási munka.

A 2016-ban megtartott földtulajdonosi gyűlésen A Földtulajdonosi Közösség továbbra is bizalmat szavazott a Társaságnak, így az elkövetkező húsz évre újra kötötte a vadászterület bérleti szerződését. A Társaság vadászterülete Biatorbágy-Törökbálint- Érd- Sóskút települések közigazgatási területén fekszik, a vadászható terület nagysága 3.700 ha. A vadászterület vegyesvadas jellegű, fővad a vaddisznó és az őz. Az apróvad állomány jelentősen megfogyatkozott. A terület az utóbbi időben divatossá vált bekerítések miatt jelentősen felszabdalt, a vad megszokott vonulási útját a kerítések jelentősen gátolják, olyan helyeken jelennek meg vaddisznók, ahol eddig még nem látták őket. A terület zaklatottsága is igen magas, sajnos a környező települések lakói nem csak pihenési célra a szabályoknak megfelelően használják az erdőt, cross motorosok és quadosok zaklatják a vadat, póráz nélkül sétáltatott kutyák kószálnak az erdőben.

A Társaság tagjai zömében az említett települések, illetve budapesti lakosok. A taglétszám 24 fő (pártoló tagok nélkül). A Társaság tagjainak tevőlegesen is részt kell venniük a Társaság működtetésében az igénynek megfelelő mennyiségű „társadalmi” munkanap teljesítésével. A tagoknak teljesíteniük kell még az Intéző Bizottság által elrendelt időtartamban vadkár-elhárító vadászatot is, melyet a mezőgazdasági termelőkkel egyeztetett helyen hajtanak végre.

 

Mayer József

Vt. elnök